Food, Geen categorie, Lifestyle

6X tussendoortjes met warm zomerweer!

De afgelopen dagen was eindelijk het echte zomerweer aangekomen in Nederland en het was dan ook flink warm! Ik heb er heerlijk van genoten, jullie ook? Meestal met dit warme weer heb je altijd wat minder trek en wil je vooral koude en frisse dingen. Het leek mij dus wel leuk om mijn tussendoortjes te delen die ik vaak neem met dit warme zomerweer, kijk je mee?

  • Fruit

Met stip op nummer 1 staat absoluut fruit! Ik hou sowieso wel veel van fruit maar met zulk warm weer is het helemaal lekker. Vooral zomerfruit is dan zo lekker fris. Mijn favorieten zijn wel aardbeien, watermeloen, galiameloen en frambozen! Welk fruit vinden jullie het lekkerst in de zomer? :)

  • Waterijs

Ook één van die dingen wat met dit warme weer echt lekker is: waterijs! Het is heerlijk koud en dat willen we natuurlijk met deze hitte. Zelf hou ik dan erg van die simpele aardbei of peer ijsjes, hmmm! Ook kan je zelf waterijs maken met fruit volgens mij. Ik heb dat nog nooit gedaan maar zoiets zou heel leuk zijn om eens uit te proberen!

  • Smoothie

Een smoothie met veel fruit vind ik ook altijd erg lekker. Het is ook lekker koud en je kunt er lekker lang van drinken terwijl je buiten in het zonnetje zit. Deze week heb ik wel een paar keer een smoothie gemaakt. Hier heb ik bevroren aardbeien, rood fruit & banaan in gedaan. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Extra lekker is het als je er ook wat ijsklontjes in doet, dan is het helemaal lekker koud. Kan ik echt van genieten!

  • Cracker met fris beleg

Als ik wat meer trek heb, neem ik als tussendoortje weleens crackers. Deze beleg ik dan met fris beleg zoals een lekkere koude salade of bijvoorbeeld houmous met komkommer. Hierdoor krijg je dan toch nog iets lekkers fris binnen want daar hebben we behoefte aan met warmte haha!

  • Watermeloen smoothie/sap

Watermeloen is heerlijk en een smoothie ook, en als we deze 2 combineren krijgen we een heerlijke watermeloen smoothie! Vorige zomer heb ik deze gemaakt en hier heb ik ook een DIY van geplaatst op mijn blog, die je hier kunt lezen!

  • Salade

Ook frisse salades zijn heerlijk in de zomer! Je kunt er alle kanten mee op. In een zomerse salade zou ik vooral veel fruit en groente gebruiken, zo kun je bijvoorbeeld een watermeloen of mango salade maken of een salade met mozzarella en tomaat is ook altijd goed!


Dit waren dan mijn tussendoortjes die ik vaak neem in de zomer! Wat zijn jullie favoriete tussendoortjes met dit warme weer? :)

Wat je misschien ook leuk vindt!

Deel dit bericht:
FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *