Food, Geen categorie, Review

Dorset Cereals – Berry Granola

Cruesli en muesli zijn al tijden bekend in de winkelschappen. Sinds de opkomst van de superfoods is er ook een nieuw soort ontbijtgranen naar boven gekomen: granola. Dit lijkt erg op muesli maar het verschil is dat granola is geroosterd in de oven. Dorset Cereals speelde op deze trend in en kwam met allerlei verschillende smaken granola. Vandaag test ik de smaak Berry Granola van Dorset Cereals.

Ziet de verpakking er alleen al niet super leuk uit? Ik vind het er in ieder geval erg aantrekkelijk uitzien. Ook fijn dat er een opening in de doos zit, waardoor je de granola zelf kunt zien. Altijd wel fijn om te kunnen zien hoe het product er zelf daadwerkelijk uitziet, voordat je het gaat kopen!

Op de zijkant van de verpakking staat de beschrijving van het product weergegeven:

“A beautiful mix of oats, zingy raspberries & blackberries, gently baked the traditional way to make it loose and tumbly. Simple, but then the best things in life usually are.”

En op de achterkant staan de ingrediënten weergegeven. Je ziet dat het deze granola havervlokken als hoofdingrediënt bevat. Deze krijgen een aangename smaak en relatief bruine kleur door de invertsuikerstroop. Daarnaast bevat het de zoals in de beschrijving aangegeven ingrediënten als zonnebloempitten, pompoenpitten, frambozen, zwarte bessen etc. Het is dus duidelijk dat dit product inderdaad voornamelijk natuurlijke producten bevat en geen toegevoegde geur- kleur- of smaakstoffen.

En dan de voedingswaarde. Deze granola bevat 6,6 gram vezels per 100 gram. Hiermee mag het product ‘vezelrijk’ genoemd worden. Daarnaast bevat het product 22 gram vet waarvan 2,7 gram verzadigd vet is. Dat is dus best positief, want dat betekent dat het voornamelijk onverzadigde (=goeie) vetten zijn. Ook zie je dat de granola 210 kcal per portie bevat. Dit is vergelijkbaar met andere ontbijtgranen en daarin verschilt het dus niet echt. In mijn artikel Wat is een gezond ontbijt? vertel ik dat een goed ontbijt 20 tot 25% van de energie die je op een dag binnenkrijgt mag bevatten, de voornaamste bron koolhydraten moeten zijn en dat het ontbijt het best ook fruit en een zuivelproduct bevat. Volgens mij voldoen deze ontbijtgranen daar aan!

En dan is het nu tijd om de berry granola te proeven! De granola zit in de verpakking nog verpakt in een plastic zak. Ik vind het er al erg lekker uit zien. De granola ziet er erg knapperig uit.

Ik eet de granola samen met magere kwark. In eerste instantie moet ik even wennen aan de smaak. Het is wat minder zoet als bijvoorbeeld cruesli en heeft een ietwat houterige smaak. De granola is wel redelijk knapperig en wordt niet zompig als je het met de kwark mengt. Ja, de smaak is na even wennen toch wel prima! Ik vind wel dat er wat meer frambozen en bessen in hadden gemogen want die zitten er naar verhouding nu wel wat weinig in. Maar je kunt dit natuurlijk zelf ook nog aanvullen!

Ik ben positief over dit product! Het is echt gemaakt met natuurlijke ingrediënten en er zitten geen rare toegevoegde dingen in. De smaak is goed en het is prima om als ontbijt te nemen. De granola is er ook nog eens in heel veel verschillende smaken. Ik denk dat ik die ook zeker eens ga proeven, vooral de Honey Granola lijkt me erg lekker!

De Dorset Cereals berry granola is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 3,29. 

Wat je misschien ook leuk vindt!

3 thoughts on “Dorset Cereals – Berry Granola

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *