Geen categorie, Persoonlijk

Persoonlijke update| Daar ben ik weer!

Hoi lieve iedereen, daar ben ik weer! Het is jullie vast wel opgevallen dat er de afgelopen week bijna geen posts online zijn gekomen en ook op social media was ik niet zo actief. Dat had alles te maken met de tentamenweek, gelukkig is deze nu voorbij en daarom praat ik jullie vandaag weer even over van alles bij! :)

Tentamenweek

De afgelopen twee weken had ik tentamenweek. Bij mijn opleiding houdt dat in dat we eigenlijk twee weken ‘vrij’ zijn en ergens in de tweede week is dan het tentamen ingepland. Ik had nu dus eigenlijk 1,5 om echt te leren. Ik heb maar één groot tentamen, dat betekent niet dat ik minder hoef te leren. In deze toets zit namelijk alle stof van de hele periode verwerkt, wat dus enorm veel en breed is. Uiteindelijk krijg je maar over een héél klein percentage van die leerstof vragen. Ik vind het nog steeds niet zo’n hele goede manier om je echte kennis te testen maar goed zo is het nu eenmaal haha. In ieder geval, ik moest de afgelopen week dus hard leren. Daarom heb ik ook besloten even mijn blog te laten voor wat het is, want anders redde ik het écht niet. Soms vond ik dat wel een beetje vervelend omdat ik toch graag mijn blog goed wil bijhouden, maar het was voor mezelf nu gewoon even verstandiger!


Gelukkig kreeg ik tijdens het leren wel gezelschap van lieve Enora, ze hield me ook lekker warm haha!

De toets

Woensdag had ik om half 9 ’s ochtends de toets. Ja, ik weet niet hoe ze het verzinnen want er zijn nog genoeg mensen die wel van ver moeten komen en dan is half 9 gewoon echt heel onpraktisch. Ik sliep bij mijn vriend in Heerenveen dus dan is het reizen iets korter, maar alsnog kwart voor 6 opstaan was best vroeg haha. Ik had de hele nacht ook slecht geslapen, op de één of andere manier was ik toch best zenuwachtig ofzo. Vorig jaar heb ik daar nooit zoveel last van gehad maar nu heb ik er gewoon de hele nacht van wakker gelegen en was ik zelfs een beetje misselijk. Ik blijf ’s nachts dan in mijn hoofd ook steeds dingen herhalen en opnoemen ofzo, heel gek :p. Maar goed, ik was in ieder geval op tijd bij de bus en ik was ook op tijd op de toetslocatie (ik ben enorm bang om te laat te komen omdat vorig jaar bij mijn allereerste toets letterlijk álles fout ging met de bussen waardoor ik echt 2 minuten te laat was en de toets niet meer mocht maken, dus dat wil ik niet nog een keer haha). Maar in ieder geval, toch best wel positief begon ik aan de toets. Ik had best wel goed geleerd en kende alles redelijk. Maar al snel kwamen er de raarste vragen in de toets. Vragen over dingen die we echt néver nooit niet behandeld hebben en die ook niet in de (al super brede) leerstof stonden dus echt geen idee waar ze dat vandaan haalden. Er kwamen echt bijna geen vragen over alle stof die ik toch best wel goed kende en dat is balen. Ik heb echt belachelijk veel gegokt en ben dan ook echt heel bang dat ik de toets niet gehaald heb. Ik vind deze manier van kennis testen dus ook echt stom, ik had namelijk wél veel kennis maar de vragen op de toets waren zo apart.. Gelukkig hadden mijn klasgenoten ook allemaal hetzelfde probleem dus het lag in ieder geval niet aan mijzelf. Ik heb dus een beetje een rotgevoel over gehouden aan de toets, maar ik was ook wel weer blij dat ik ‘m gehad had en nu zien we wel hoe het is gegaan.. Ik hoop toch maar hard dat ik een beetje goed heb gegokt..


Voor mijn vriend had ik nog wel een lekkere taart kunnen maken, even een leuke afleiding van het leren!

Planning

Na de toets heb ik het nog best ook even druk gehad en eerlijk gezegd had ik ook nog even geen zin om mijn blog weer op te pakken. Eerst even wat relaxen en bijkomen. Na mijn toets ben ik eerst even met een vriendin de stad in gegaan, even lekker rondgeneusd en wat gedronken. Daarna ging ik naar Leeuwarden, naar de school van mijn vriend want hij had zijn propedeuse uitreiking ennn hij was die dag ook nog jarig, dus dubbel feest haha! Wel weer een drukke en volle dag, en ik was ook best moe aan het eind! Gister hebben we even wat ontspannen en hadden we nog een verjaardag. Vandaag is mijn vader trouwens ook jarig, dus nog meer feest. We gaan vanavond met zijn allen naar de nieuwe James Bond film in de bioscoop, ik ben erg benieuwd! Wel weer even ontspanning dus dat is fijn. Maandag begint helaas de nieuwe periode alweer en aan het rooster te zien wordt dat best wel druk! Ook heb ik op dinsdag nu ook extra ’s avonds les, van half 7 tot half 10, like whuuut!

Ik ga natuurlijk ook weer beginnen met bloggen. De komende dagen is het misschien nog ietwat rustig omdat ik natuurlijk niks meer heb liggen maar ik ga er weer mee aan de slag dit weekend! Het is jullie misschien ook al wel opgevallen dat ik de afgelopen tijd niet meer elke dag post, maar meer om de dag. Ik vind dit zelf eigenlijk wel fijner, zeker in combinatie met school is dat beter te doen en ik heb ook het idee dat mijn artikelen dan beter gelezen worden. Jullie kunnen dus de komende tijd gewoon weer in ieder geval om de dag een artikel posten!


Zo een heleboel geklets, maar nu zijn jullie in ieder geval weer een beetje op de hoogte. Ik hoop dat iedereen die ook tentamenweek had dat een beetje heeft overleefd en dat we weer vol frisse moed aan een nieuwe periode gaan beginnen! Het is alweer bijna sinterklaas en dan alweer kerst, de tijd vliegt. Maar ik heb daar wel weer veel zin in hoor! :) Liefs, Stephanie

Wat je misschien ook leuk vindt!

5 thoughts on “Persoonlijke update| Daar ben ik weer!

  1. Knap van je dat je je blog even links hebt laten liggen en prioriteit gaf aan je studie! Je hebt je best gedaan en meer kun je niet doen. Snap dat je enorm baalt als een toets zo wordt afgenomen… Zit er niet al te veel over in! Alles komt goed! De taart ziet er super lekker uit! Krijg er spontaan trek van, haha!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *