Food, Geen categorie, Recepten

Recept – Basic bananenbrood met kokos en kaneel!

Hoi iedereen, daar ben ik dan eindelijk weer eens! Ik ben een hele tijd afwezig geweest maar ik zit nu weer vol goede ideeën en motivatie om weer flink te bloggen, dus de komende tijd kun je gewoon weer regelmatig posts verwachten! Vandaag deel ik een recept met jullie van een vrij basic bananenbrood. Bananenbrood is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens erg lekker. Lees snel verder voor het recept!

In de tijd dat ik afwezig was is het bij mij ook heel erg gaan kriebelen om Youtube filmpjes te gaan maken. Ik vind het wel echt doodeng haha maar ik had zoveel ideeën dus ik dacht ik ga er gewoon voor! Ik heb het idee dat ik met Youtube erbij veel meer mogelijkheden heb en dus ook veel creatiever kan zijn. Naast dat ik dit recept voor bananenbrood hier dan ook ‘geschreven’ deel, heb ik er ook een filmpje van gemaakt die je dus ook kunt bekijken op mijn Youtube kanaal (ik zou het natuurlijk erg leuk vinden als je je even abonneert hihi).

Dan nu het recept voor het bananenbrood. Ik heb vandaag voor de vrij basic variant gekozen. Er zitten geen noten, dadels of stukjes fruit in maar ik heb het op smaak gebracht met kokos, agavesiroop en kaneel. Vrij basic dus maar ook dat smaakt erg lekker :)

Wat heb je nodig?
 • 3 (rijpe) bananen
 • 3 eieren
 • 150 gram speltmeel (kan ook ander meel zijn, zoals boekweitmeel/amandelmeel)
 • 50 gram havermout(vlokken)
 • 1/2 zakje bakpoeder
 • 2 eetlepels kokosrasp
 • 1 à 2 eetlepels agavesiroop
 • Een beetje kaneel
 • Een cakeblik
 • Bakpapier
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 180 °C.
 • Snij de bananen in kleine stukjes en prak deze fijn. Je kunt ze ook pureren.
 • Voeg de drie eieren toe aan de bananenprut en roer dit goed door.
 • Weeg alle overige ingrediënten af en voeg dit ook toe aan het banaan/ei mengsel. Roer dit alles goed door.
 • Pak het cakeblik en vouw het bakpapier erin.
 • Schenk het mengsel in het cakeblik en verdeel het goed.
 • Bak de cake in ongeveer 45 à 50 minuten gaar op 180 °C. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
 • Laat de cake even afkoelen en dan zou ik zeggen: Eet smakelijk!

Een plakje bananenbrood kun je op veel verschillende momenten op de dag eten. Je kunt er lekker mee ontbijten, lunchen maar het is ook ideaal als tussendoortje. Deze variant vind ik zelf ook erg lekker met een beetje appelstroop  of jam erop.

Ik hoop dat jullie het recept leuk vonden en mochten jullie het zelf gemaakt hebben, laat me weten wat je ervan vindt! :) Wat vinden jullie de lekkerste bananenbrood variant?


Hier kun je het filmpje bekijken waarin ik dit bananenbrood maak! :)

Wat je misschien ook leuk vindt!

4 thoughts on “Recept – Basic bananenbrood met kokos en kaneel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *