Food, Geen categorie

REVIEW – Dorset Cereals Fabulous High Fibre

Een tijdje geleden reviewde ik Berry Granola van Dorset Cereals en daar was ik toen erg enthousiast over. Het leek me daarom wel eens leuk om wat nieuwe varianten van Dorset Cereals te proberen en daarom kocht ik de variant ‘Fabulous high fibre’. Een geroosterde muesli met rozijnen, dadels, zonnebloempitten, geroosterde kokos én gehakte geroosterde hazelnoten. Dat klinkt heerlijk toch?

De muesli zit verpakt in een plastic zak, die weer in een mooie, kartonnen verpakking zit. Deze verpakking bevat 325 gram.

Deze variant bestaat voor 50% uit fruit, noten en zaden en bevat dus ook rozijnen, dadels, geroosterde kokos en meer. Dit zijn allemaal gezonde ingrediënten en naast dat de muesli mij dus erg lekker lijkt, lijkt hij ook nog gezond te zijn. Dorset Cereals noemt de volgende punten over de muesli:

  • 50% fruit, noten en zaden
  • Goede bron van voedingsvezels
  • Geen toegevoegde suikers
  • Geschikt voor vegetariërs

Deze muesli is dus ook een goede bron van vezels, maar dat konden we eigenlijk al wel zien aan de naam. Verder wordt hier aangegeven dat de muesli géén toegevoegde suikers bevat, dat is heel positief. We zullen straks zeker nog even naar de ingrediënten kijken om te checken wat er allemaal wel inzit en of er echt geen suikers aan toegevoegd zijn!

Op de achterkant van de verpakking zijn de ingrediënten aangegeven. Als eerste staat gedroogd fruit, noten en zaden (50%) aangegeven, dit wisten we al. Tussen haakjes staat aangegeven waar die 50% uit bestaat, dit zijn ingrediënten waarvan ik eerder ook al noemde dat ze in de muesli zaten: rozijnen, dadels, zonnebloempitten, geroosterde kokosstukjes en in stukjes gehakte geroosterde hazelnoten. Hierna volgen geroosterde en gemoute tarwevlokken en geroosterde en gemoute havervlokken.

En inderdaad, er zijn dus helemaal geen suikers toegevoegd aan deze muesli, pluspunt! Verder bevat de muesli allemaal gezonde ingrediënten zoals hazelnoten, gedroogd fruit, zonnebloempitten enzovoorts. Dit zijn ook vezelrijke producten dus vandaar dat het product zo rijk is aan vezels. Aan dit product is dus geen onnodige ‘troep’ toegevoegd dus dat klinkt heel goed.

Op de zijkant van de verpakking staat ook de voedingswaarde vermeld. De muesli bevat 357 kcal per 100 gram en dat is prima voor een muesli. Verder bevat de muesli 8,4 gram vezels per 100 gram en dat is inderdaad best wel veel. Wanneer een product 6 gram vezels per 100 gram bevat, wordt het product al ‘rijk aan vezel’ genoemd (1) en dit product draagt dus met recht de naam ‘fabulous high fibre’.

Nu we weten wat voor ingrediënten er allemaal in deze muesli zitten en wat de voedingswaarde is, is het tijd om eens te kijken naar de muesli zelf en de smaak daarvan. Ziet het er al niet yummy uit? Ik eet de muesli met yoghurt of kwark en dat smaakt erg lekker. Eventueel kun je nog wat honing toevoegen, maar dat vind ik zelf eigenlijk niet nodig. Door de rozijnen en dadels heb je namelijk al wel een beetje een zoetige smaak, maar dit is natuurlijk ook per persoon verschillend wat jij lekker vindt.

Ik vind de muesli in ieder geval erg lekker. Alle noten, zaden, havervlokken en tarwevlokken smaken erg lekker in combinatie met de rozijnen, kokos en dadels. Persoonlijk vind ik wel dat er iets minder rozijnen hadden in gemogen omdat die nu best wel aanwezig zijn, maar ook dat is voor iedereen weer verschillend.

Ja, ik ben erg blij met deze variant van Dorset Cereals! Het is een lekkere muesli met veel gezonde ingrediënten, rijk aan vezels en het bevat geen toegevoegde suikers. Samen met wat yoghurt of kwark, krijg je hiermee een prima ontbijtje binnen. Ik kan hier in ieder geval elke ochtend wel van smullen! :)

Wat je misschien ook leuk vindt!

6 thoughts on “REVIEW – Dorset Cereals Fabulous High Fibre

  1. Hmmm, ziet er heerlijk uit. Ik heb al eens met deze in mijn handen gestaan in de winkel, maar uiteindelijk niet meegenomen. Ga ik volgende keer wel doen <3

    1. Ja dat vind ik ook! Tegenwoordig wordt er zoveel suiker en rommel ingestopt dus ik vind het fijn als ik er eentje ontdek waarbij dat niet het geval is :)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *