Geen categorie, Persoonlijk, Travel

VAKANTIE GEBOEKT – Stedentrip naar Rome!

Jaaa, mijn vriend en ik hebben eindelijk een (mini) vakantie geboekt! In mijn plannen voor deze zomer vertelde ik al dat we nog niet echt wisten of en waar we heen gingen op vakantie. Uiteindelijk is dat dus niet echt een grote vakantie geworden, maar een stedentrip naar ROME! Ik heb er enorm veel zin in :)

Fontana di Trevi

Omdat we dit jaar niet echt wisten waar we heen wouden en ook niet al te duur weg wouden, zaten we ook al wat langer te kijken naar last minutes en stedentrips. Ik wil al heeeel lang met mijn vriend nog een keer naar Rome. Ik ben daar al twee keer geweest en ik vind het echt een geweldige stad. Mijn vriend is er nog nooit geweest en ik wil hem daar dus al heel lang mee naar toe nemen haha. Uiteindelijk zagen we een trip naar Rome voor een mooie prijs en die hebben we dan ook meteen geboekt. We gaan eind augustus dus lekker aan het eind van de vakantie. Ik vind het wel fijn want dan hebben we nog lekker iets om de hele vakantie naar uit te kijken :)

Het forum romanum 

We gaan 4 dagen en dat is dus niet enorm lang maar hopelijk hebben we genoeg tijd om alles te kunnen bekijken. En er zijn zoooooveel dingen die we moeten bekijken haha. Ik denk dat mijn vriend gek gaat worden omdat ik zo enthousiast over alles ben. De eerste keer in Rome was trouwens al een tijd geleden (2008!) toen ik nog met mijn ouders en broertje en zussen op vakantie ging haha. Toen zaten we op een camping een half uur ofzo iets buiten Rome en toen zijn we 3 dagen achter elkaar met de bus naar Rome gegaan haha. Er is zoveel te zien dus we moesten steeds weer een extra dagje terugkomen. Ik weet ook nog dat we toen de toenmalige paus hebben gezien. Hij gaf toen een toespraak op het Sint-Pietersplein en het hele plein stond dus ook vol met mensen. Dat vond ik toen best bijzonder.

Een wens doen bij de Trevi fontein!

De tweede keer in Rome was voor mij met school, met mijn KCV klas. Ik heb namelijk een tijdje Latijn en Grieks gevolgd en later alleen nog Latijn. In plaats van CKV volgde je dan KCV (Klassieke Culturele Vorming) en dat was dus veel meer gericht op de klassieke oudheid. Ik vond dat altijd erg interessant en ik denk dat ik daarom Rome ook zo leuk vind, omdat je daar zoveel dingen uit die tijd terug kan zien waar je over geleerd hebt. Maar in ieder geval mijn tweede keer was dus met school in 2012 en toen gingen we een week. Dat was weer heel anders dan met ouders, maar ook erg leuk en ik vond alles nog steeds zo leuk en interessant om te zien.

En dit wordt dus mijn derde keer en dit keer samen met mijn vriend! Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn want nu moeten we zelf alles plannen en regelen. Ik weet natuurlijk al wel redelijk waar we in ieder geval heen moeten en hoe we dat kunnen combineren en ik heb er gewoon helemaal zin in haha. Het zal nog wel warm zijn in augustus, rond de 30 graden, en dat is best warm als je de hele stad door moet lopen. Maar beter dat, dan kou en regen haha!

De Vaticaanse musea vanaf de koepel

*Alle foto’s in dit artikel zijn foto’s die ik zelf heb gemaakt in 2012 toen ik met school naar Rome ging. Je kunt duidelijk zien dat ik toen nog geen goede camera had dus het zijn geen geweldige foto’s haha. Ik kan daarom nu ook echt niet wachten om met een goede spiegelreflex camera en wat meer ervaring prachtige foto’s daar te gaan maken :) Zouden jullie het ook leuk vinden om die foto’s hier weer terug te zien?

Zoals jullie vast wel merken, heb ik er in ieder geval enorm veel zin en ga ik lekker genieten. Zijn jullie al wel eens in Rome geweest? :)

Wat je misschien ook leuk vindt!

21 thoughts on “VAKANTIE GEBOEKT – Stedentrip naar Rome!

  1. Leuk joh! Vind Rome zo’n leuke stad. Ik ben er ook met school geweest, in 4 VWO, en wil nog steeds een keer terug met mijn ouders, maar dat is er nog niet van gekomen. Veel plezier!

  2. Aaaah wat onwijs leuk!! Ben er nog nooit geweest, maar Rome lijkt mij geweldig. Al die oude gebouwen zijn zo prachtig. Tof dat je er nu met je vriend naar toe gaat. 😀

  3. Oh wauw, wat leuk dat je er nu met je vriend naartoe gaat! Ik mocht met school kiezen of ik naar Rome of Athene wilde, en ben toen voor Athene gegaan! Ik had altijd een ding met Griekenland op de een of andere manier, haha.

    1. Ohhh Athene lijkt mij ook echt heel tof! Daar wil ik ook al heel lang super graag haha, ook omdat we daar natuurlijk veel over geleerd hebben. Dus Athene staat ook zeker nog op mijn travellist haha :)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *