Bier is gezond! En wij vertellen waarom

Dat alcohol niet heel gezond is voor de mens weten we allemaal, maar is het echt allemaal dan zo slecht om bier te drinken? Al met al is het bierbrouw proces toch een volledig natuurlijk verschijnsel. Waarom bier toch gezond is vertellen wij jou in dit artikel.

Ingrediënten om bier te maken

De reden waarom bier (en dan met name craft beer) gezond is, is door het gebruik van de verschillende ingrediënten. Bier wordt altijd gebrouwen met 4 basis ingrediënten, namelijk:

  • Hop
  • Mout
  • Water
  • Gist

Met deze ingrediënten maak je ten alle tijden bier. Tegenwoordig is craft beer steeds populairder aan het worden en je ziet dat in craft beer hele andere ingrediënten worden gebruikt zoals vanille, lactose, tonkabonen, sinaasappelschil en zoethout. 

Redenen waarom bier gezond is 

Het is belangrijk om eerst de ingrediënten van bier te weten voor je de voordelen kunt definiëren. Zeker hop (een all-round zeer krachtige kruid) heeft zeer unieke eigenschappen wat het drinken van deze bloem een sterke uitwerking geeft.  Hop staat bijvoorbeeld het meest bekend als goed middel om lekker te kunnen slapen. Bij slaapproblemen of zelfs slapeloosheid verbeterd het je nachtrust aanzienlijk. 

Top 3 voordelen van het drinken van (craft) bier

Wij zetten een top 3 van de voordelen van bier op een rij. Doe er je voordeel mee!

  1. Bier versterkt de botten

Sommige biersoorten bevatten grote hoeveelheden silicium en zijn daarom goed voor de botten. Wetenschappers denken dat mensen die zo nu en dan een biertje drinken minder kans op botbreuken hebben. De botten van deze mensen blijven langer sterk.

  

  1. Bier helpt tegen stress.

Alcohol (een zeer belangrijk bestandsdeel van bier) kan de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol verminderen, maar het kan ook het gevoel van spanning langer laten duren. Let wel op, stress kan de leuke effecten van alcohol teniet doen of de drank naar alcohol/bier vergroten. Tijdens heftige stress raden wij zeker niet aan om bier te drinken. Na een drukke werkdag om te ontspannen werkt deze tip wel goed.

  1. Bier helpt maagzweren voorkomen.

Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken.

Conclusie 

Uiteraard willen wij niet aanmoedigen om je naar aanleiding van deze redenen alleen nog maar bier te drinken. Geniet van je bier maar drink met mate zal altijd ons motto zijn en blijven. 

Leave a Comment