Bijdrage van anders eten tijdens afvallen

Een veelgemaakte fout die mensen maken tijdens het afvallen is dat ze denken dat ze excessief meer moeten bewegen omdat ze enkel en alleen daardoor zullen afvallen. Dit is echter niet het geval, wel heeft het een bijdrage en kan het gezien worden als net dat extra zetje om wat meer te verbranden. Maar de grote stappen wat betreft afvallen kunnen gemaakt worden door te letten op je voeding. Er zijn niet voor niets talloze dieëten die beweren bij te dragen aan jouw gezondere levensstijl. In deze blog gaan we je wat tips geven om eten leuk te houden maar tegelijkertijd toch af te vallen. 

Bekijk de ingrediënten

Het veranderen van je huidige voeding begint bij het kiezen van andere ingrediënten, waar je vooral op moet letten zijn de koolhydraten, vet en eiwitten. Afhankelijk van je gewenste doel kan je hierin keuzes maken. Over het algemeen worden koolhydraten als slecht gezien, toch is dat niet altijd zo want je hebt ze wel nodig om energie te kunnen verbranden. Eiwitten kan je willen verhogen wanneer je veel sport om op die manier spieropbouw te bevorderen.

Portie vermindering

Het kan voorkomen dat je wat meer eet dan je eigenlijk nodig hebt, dit kan verschillende redenen hebben. Enerzijds kan dit komen omdat je niet weet wat je behoefte precies is en anderzijds omdat het gewoon erg lekker is wat natuurlijk ook kan gebeuren. Toch is het goed om in je afvalproces eens je porties kleiner te maken en dan te kijken wat er gebeurt. Wanneer je lichaam hier niet slecht op reageert kan je dus concluderen dat je voorheen wellicht teveel gegeten hebt. Door je porties te gaan verminderen kan je dit goed oplossen, dit is wel een proces waar wat tijd overheen gaat omdat je goed naar je lichaam moet luisteren. 

Kies anders voor tussendoortjes

Over het algemeen nemen we te makkelijk tussendoortjes, toch is het goed om je tussendoortjes gedrag eens goed onder de loep te nemen. Wanneer je kijkt wat je dagelijks krijg je een beter inzicht in je eetgedrag. Wat je naar aanleiding van dit inzicht ook kan doen is het aanpassen van je snacks, kies bijvoorbeeld eens voor snoepgroentes in plaats van snoepjes of koekjes. 

Verander je patroon

Wat ook een mogelijkheid is, is het aanpassen van je eetpatroon. Je kan ervoor kiezen om afscheid te nemen van de drie traditionele maaltijden, je kan bijvoorbeeld 6 maaltijden verspreid over de dag eten. Wat ook zou kunnen is intermittend fasting, bij deze verandering in je eetpatroon stel je jezelf grenzen over wanneer je wel en niet mag eten en binnen dat tijdsbestek ga je bewust om met je maaltijden. 

Leave a Comment