Bikram Yoga: de ultieme gids

Bikram Yoga, ook bekend als “hot yoga”, is een yogastijl die wordt beoefend in een ruimte die wordt verwarmd tot 105 graden Fahrenheit (40,6 graden Celsius) met een luchtvochtigheid van 40%. Deze yoga is in de jaren zeventig ontwikkeld door Bikram Choudhury en staat bekend om zijn intense fysieke uitdaging en zijn vermogen om gewichtsverlies, flexibiliteit en algemene gezondheid en welzijn te bevorderen.

Onderscheidend

Wat Bikram Yoga onderscheidt van andere yogastijlen is het gebruik van een specifieke serie van 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen die elke les in dezelfde volgorde worden beoefend. Deze reeks houdingen is ontworpen om het hele lichaam te trainen, van de spieren en botten tot de interne organen en klieren.

Minder kans op blessures

De warmte in een Bikram Yoga les is ook een belangrijk onderdeel van de beoefening. De warmte helpt de spieren op te warmen, waardoor ze plooibaarder worden en minder kans lopen op blessures tijdens de beoefening. Het helpt ook om gifstoffen uit het lichaam te spoelen en een betere bloedsomloop te bevorderen.

Afvallen

Een van de grootste voordelen van Bikram Yoga is het vermogen om gewichtsverlies te bevorderen. De intense hitte van de ruimte zorgt ervoor dat het lichaam gaat zweten, wat kan helpen om calorieën te verbranden en ongewenste kilo’s kwijt te raken. Bovendien kan de combinatie van houdingen en ademhalingsoefeningen in Bikram Yoga helpen de spieren te versterken en de algehele conditie te verbeteren.

Flexibiliteit 

Bikram Yoga staat ook bekend om zijn vermogen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren. De houdingen in Bikram Yoga zijn ontworpen om de spieren en gewrichten te rekken en te versterken, wat kan helpen de flexibiliteit te verbeteren en het risico op blessures te verminderen.

Mentale en emotioneel welzijn

Naast de fysieke voordelen staat Yoga ook bekend om zijn vermogen om het mentale en emotionele welzijn te bevorderen. Het is aangetoond dat yoga stress en angst vermindert, de stemming verbetert en een gevoel van kalmte en rust bevordert. Yoga in een drukke stad als Amsterdam, heeft dus zo zijn voordelen.

Om het meeste uit uw Bikram Yoga beoefening te halen, is het belangrijk om tijdens elke houding de juiste vorm en uitlijning aan te houden. Het is ook belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en uzelf niet over uw grenzen te duwen. Vergeet niet om voor, tijdens en na de les gehydrateerd te blijven en kleding te dragen die licht en ademend is.

Leave a Comment