Blowen: Wat is het precies?

Blowen; Tegenwoordig hoor je nog zelden iemand die nog nooit een joint (een sigaret met wiet of hasj erin verwerkt) heeft gerookt. Blowen is het inhaleren van softdrugs door de mond. Maar wist je dat dit, ondanks het een natuurlijk product is, niet als gezond wordt beschouwd? Daarom is het beter te meteen te stoppen met blowen! Blowen kost niet alleen tijd, het kost ook nog eens veel geld als je hier eenmaal verslaafd aan bent. Er zitten veel meer nadelen aan blowen dan het ene voordeel waar iedereen het voor doet.

Nadelen aan blowen

Zoals we al zeiden; Aan blowen zitten veel meer nadelen dan voordelen. Het is niet goed voor je gezondheid en heeft allerlei slechte bijwerkingen. Zo kun je, bijvoorbeeld, erge hoofdpijn en buikpijnen krijgen door te blowen. Vaak gebeurd het dat je hierdoor juist een jointje wilt opsteken om je beter te voelen of om rustiger te worden. Dit zijn nu juist precies de symptomen die het gevoel om een nieuwe joint op te steken alleen maar versterken wanneer het fijne gevoel is uitgewerkt. Het beste is dan ook om te stoppen met blowen en hulp te zoeken voor je verslaving; bijvoorbeeld bij https://www.connection-sggz.nl/. Door middel van het vinden van de juiste zorg is het een kwestie van tijd voor je van je verslaving af bent! 

Tips om te stoppen met blowen

Er zijn een aantal dingen die je zelf al kunt doen om te zorgen dat je stopt met blowen. Zeg, bijvoorbeeld, tegen iedereen die weet dat jij blowt dat je er per direct mee gestopt bent. Zo ontstaat er meer begrip en kunnen zij jou stimuleren en steunen bij het feit dat je van je verslaving af wilt komen. Als niemand weet dat je wilt stoppen, blijft er namelijk altijd het gevaar dat je joints aangeboden blijft krijgen; en dat is niet wat je wilt! Gooi daarnaast alle spullen weg die nodig zijn om een joint te maken. Zo kom je ook niet meer in de verleiding om nog wel even snel een jointje op te steken.

Leave a Comment