Geen zin in zieke werknemers? Zo voorkom je gedoe

Als werkgever wil je dat je werknemers gelukkig, gezond en productief zijn. Maar soms kan het lastig zijn om te weten hoe je dit kunt bereiken. Door je te richten op preventie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kun je ervoor zorgen dat je werknemers minder vaak uitvallen door ziekte, fysieke ongemakken, of invaliditeit. In deze blog delen we vijf tips om dit te bereiken.

Bied Gezonde Maaltijden aan

Ongezonde voeding kan leiden tot gezondheidsproblemen, waardoor werknemers vaker ziek worden en minder productief zijn. Door gezonde maaltijden aan te bieden op het werk, kun je de gezondheid van je werknemers ondersteunen. Dit kan betekenen dat je een bedrijfskantine opzet of regelt dat er gezonde voeding beschikbaar is op de werkvloer.

Betrek Je Werknemers bij Besluitvorming

Wanneer je je werknemers betrekt bij besluitvorming over hun werk en de werkomgeving, zal hun motivatie toenemen. Dit kan onder meer inhouden dat je regelmatig feedback verzamelt via enquêtes of besluiten bespreekt met het personeel. Hierdoor voelen werknemers zich betrokken bij het bedrijf en zijn ze eerder gemotiveerd om zich in te zetten voor de organisatie.

Stimuleer Fysieke Activiteit

Beweging is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van werknemers. Dit kan bestaan uit het aanmoedigen van fietsen naar het werk, het verlagen van de drempel naar de fitnessruimte, of door training op het werk te bieden. Wanneer werknemers zich fysiek gezond voelen, zullen ze voor een betere stemming en concentratie zorgen en meer inzet tonen op de werkvloer.

Bied Gezondheids- en preventieprogramma’s Aan

Het geven van training over gezondheid en preventie en het organiseren van gezondheidscontroles, kan werknemers helpen zich meer bewust te zijn van hun gezondheid en zich beter voorbereid voelen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit kan ook helpen werknemers zich meer betrokken te voelen bij de organisatie en waarderen dat hun werkgever kan helpen bij het bevorderen van hun gezondheid.

Zorg voor een gezonde Werk-Privébalans

Werk-privébalans is een belangrijk onderwerp waar werkgevers rekening mee moeten houden. Door werknemers flexibele werkuren, thuiswerk-mogelijkheden of verlof te bieden, kan de balans tussen werk en privé verbeteren. Dit kan ook bijdragen aan vermindering van stress en minder ziekteverzuim.

Zoek contact met een adviesbureau

 Er zijn een aantal adviesbureaus actief die u kunnen helpen met preventie en met het maximaliseren van de vitaliteit en de inzetbaarheid van je werknemers. Een van deze adviesbureaus is Nayely. Neem eens een kijkje op hun website voor meer informatie.

Samenvattend

Het verzorgen van je werknemers is belangrijk voor elk bedrijf. Door te zorgen voor de gezondheid en het welzijn van je werknemers, werken ze productiever en zorgen ze voor een positieve sfeer op de werkvloer. Het implementeren van deze vijf tips kan helpen om de preventie, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van je werknemers te verbeteren.

Leave a Comment