Net een leuk feestje gehad? Doe dan een gehoortest

Als je naar een festival of feestje bent geweest is het best wel mogelijk dat je gehoorschade hebt opgelopen. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen namelijk schadelijk zijn terwijl de geluiden op feesten en festivals veel hoger is dan dit. zie hier meer over een gratis gehoortest. 

Gehoorbescherming door middel van oordoppen die je bij een audicien in de regio kunt laten maken

Het is best wel logisch dat er veel mensen zijn die oordoppen dragen als gehoorbescherming. Het komt namelijk best vaak voor dat mensen gehoorbeschadiging oplopen door festivals en feestjes. Dit komt omdat de muziek tijdens uitgaan en een festival meestal rond de 100 decibel is terwijl geluid van 80 decibel al schadelijk kan zijn. Veel mensen hebben ook de gevaren van het harde niet door. Zo kun je dus gehoorbeschadiging oplopen maar ook dat je bijvoorbeeld een constante piep hoort. Dit is echt geen pretje. Het kan zelfs zo erg zijn dat je door de piep in je oor niet meer kan slapen en niet meer kan werken omdat het je teveel afleidt. Daarom is het goed om gehoorbescherming te dragen om dit te voorkomen. Deze kun je in de winkel kopen maar kun je ook bij een audicien op maat laten maken zodat ze perfect op jouw oren aansluiten. 

Een gehoortest doen bij een audicien in de regio na een feest of festival

Als je naar een feest of festival bent geweest en dus de gehoorbescherming bent vergeten kun je een gehoortest doen bij een audicien in de regio. Er zitten namelijk goed audiciens in heel Nederland waardoor je er wel een bij jou in de buurt kan vinden. Het kan zijn dat je nog geen gehoorapparaat of iets in die trant nodig hebt maar dat je wel gewaarschuwd bent dat het wel echt fout kan gaan. Als je wel al veel gehoorschade hebt kun je een vervolgafspraak maken om te kijken wat de beste oplossing voor jou is. De gehoortest zelf duurt maar ongeveer een half uur dus kost het ook niet teveel tijd. 

Een gehoortest doen bij de huisarts

Ondanks dat een gehoortest bij een audicien helemaal gratis is, kan het zijn dat je het prettiger vindt om de test te laten doen bij de huisarts. Dit is ook mogelijk. Een huisarts is natuurlijk wel een post voor iedereen waar super veel klachten worden besproken. Het zou dus best goed kunnen dat je bij een audicien veel eerder een afspraak kunt krijgen dan bij een huisarts. Daarnaast moet je ook uiteindelijk wel naar een audicien als je echt een gehoorapparaat nodig hebt want dit doet de huisarts niet. Het kan wel handig zijn als je bijvoorbeeld al een afspraak hebt bij de huisarts dat ze meteen even je gehoor testen.

Leave a Comment