Tips om afvallen vol te houden

 Het volhouden van een dieet wordt door veel mensen gezien als een lastig punt, mensen beginnen vaak vol goede moed en vaak denken ze dat het prima vol te houden is. Helaas valt dit op den duur toch redelijk zwaar. 

Naast gewichtsverlies helpt gezond eten ook bij het krijgen van meer energie. Ook kan het een positieve invloed hebben op je humeur en kan het het risico op ziektes verminderen. Ondanks al deze voordelen kan het een uitdaging zijn om dit vol te blijven houden. In deze blog gaan we je wat tips geven om je dieet vol te blijven houden. 

Onthoud waarom je bent begonnen

Stel realistische verwachtingen

Wanneer je een dieet volgt voor gewichtsverlies is het goed om realistische verwachtingen te stellen. Op die manier leg je jezelf niet al teveel druk op en zal je meer gemotiveerd zijn om deze doelen te behalen. 

Denk na over je motivatie

Blijf jezelf regelmatig afvragen waarom je met je dieet bezig bent. Op die manier zal je beter je doelen kunnen blijven halen. Je kan bijvoorbeeld een lijstje maken en deze na zoveel tijd bekijken en kijken of deze nog overeenkomen met je huidige motivatie. 

Doe bewust boodschappen

Wanneer je veel ongezonde dingen in huis hebt zal je sneller geneigd zijn daarvoor te kiezen, wanneer je deze uit het zicht zet of zelfs helemaal niet in huis haalt zal je hier minder snel naar toe neigen. 

Bij het bewust doen van boodschappen kan je ook beter kijken naar tussendoortjes die je mee gaat nemen. Kies hiervoor vaker voor groente of fruit in plaats van voorverpakte ongezonde tussendoortjes. 

Hou je voortgang bij

Wanneer je je eten bij zal gaan houden in een app heb je beter inzicht in je calorie-inname en kan je zien wat werkt en wat niet werkt. Naast je voeding is het ook goed om met enige regelmaat je resultaten qua gewicht bij te houden. 

Doe het niet alleen

Een van de belangrijkste motiverende factoren is het samen doen met een partner. Wanneer je beide dezelfde levensstijl hanteert zullen jullie elkaar motiveren en tips geven. Je wil elkaar ook niet in de steek laten dus het is ook een bepaalde stok achter de deur. 

Elke dag een stapje dichterbij

Leave a Comment