Waarom kiezen voor een detox sapkuur?

Steeds meer mensen kiezen voor een detox sapkuur ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon. Een detox sapkuur houdt in dat je voor een paar dagen alleen maar sapjes drinkt die gemaakt zijn van geperste groente en fruit. Hiervoor zijn verschillende kuren welke gemiddeld 5 dagen duren. De duur is wel afhankelijk van je eigen voorkeuren, je doel en je motivatie. In deze blog gaan we je wat meer informatie geven over waarom een detox kuur aan te raden is. 

Algemene voordelen

Omdat je enkele dagen alleen maar essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt wordt je lichaam van binnenuit gezuiverd (gedetoxt). Binnen een paar dagen kan dit al zorgen voor een betere huid, betere functionaliteit van je organen en een verbeterde bloedsomloop. 

Afvallen

Een van de meest gebruikte redenen om een detox sapkuur te doen is om af te vallen. Uit onderzoek is gebleken dat een sapkuur een aantoonbaar effect heeft op je lichaamsgewicht, je zal er naar alle waarschijnlijkheid enkele kilo’s door afvallen. Om de ultieme gezondheidsvoordelen uit de sapkuur te halen is het goed om niet meer dan 800 kcal te eten, op die manier zullen je koolhydraten en vetreserves sneller verbrand worden. 

Ontstekingen tegengaan

Mensen die last hebben van ontstekingen in de buik kunnen ook baat hebben wij een detox sapkuur. In de darmen komen geregeld ontstekingen voor welke vaak veroorzaakt worden door een niet ideaal eetpatroon welke vaak bestaat uit ongezond voedsel en een ongezond voedingspatroon. Het gevolg hiervan is een opgeblazen gevoel in je buik en hier kan een detox sapkuur voor verlichting zorgen. 

Met de detox sapkuur krijg je namelijk enkel pure sappen binnen welke ook licht verteerbaar zijn. Op die manier krijgt je lichaam de tijd om de strijd aan te gaan met deze vervelende ontstekingen. Na een paar dagen zal de pijn in je buik als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Plattere buik

Net hebben we het opgeblazen gevoel al even genoemd, een gevolg hiervan is ook een opgezette buik. Mensen hebben daarbij vaak geen associatie met een gezonde en vitale levensstijl. Omdat met een detox sapkuur het opgeblazen gevoel tegen gegaan kan worden zal ook je buik platter worden. 

Leave a Comment